SÖK

E-LÄRANDE

 

Nyheter

 • Sugen på att forska? Sök forskarskola i allmänmedicin

  2015-11-20 ForskarskolaLiten

  Är du intresserad av forskning men behöver verktyg att omsätta en idé i praktiken? Då kan forskarskolan med inriktning på allmänmedicin och primärvård vara något för dig. Forskarskolan är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting och vänder sig till dig som är kliniskt aktiv. Ansök senast 1 mars 2016.

  Läs mer...

 • AVC och Väddö vårdcentral prisas för "Hälsa på plats"

  2015-11-17 LäsplattaLitenNY

  Stort grattis till den akademiska vårdcentralen TioHundra AB i Norrtälje och Väddö vårdcentral som har vunnit MedTech Award i kategorin innovation för för mobilt IT-stöd och appen ”Hälsa på plats.

   

  Läs mer...

 • Gör skillnad för äldre med diabetes - ny kurs 2016

  2015-11-02 SeniorerGympaWEBB

  Risken att utveckla diabetes ökar med åldern. Bland 80-åringar beräknas cirka 20 procent vara drabbade. I en ny kurs har du som är distriktssköterska eller sjuksköterska möjligheten att lära mer om hur du kan erbjuda en trygg och säker vård för äldre diabetespatienter. 

  Läs mer...

 • Mobil innovation i Norrtälje - journal i surfplatta!

  2015-10-07 VäddöPromenadWEBB

  Med mobilt IT-stöd och appen ”Hälsa på plats” blir Väddö vårdcentral först ut i länets primärvård att smidigt och snabbt få åtkomst till journal, provsvar, läkemedelslista och mycket mer - direkt i läsplattan vid hembesök hos patienter. 

  Läs mer...

 • KBT-behandling över nätet effektiv vid hälsoångest

  2015-10-07 TangentbordWEBB

  Hälsoångest eller extrem rädsla för att drabbas av allvarliga sjukdomar kan orsaka stort lidande. Erik Hedman på Gustavsbergs akademiska vårdcentral visar att kognitiv beteendeterapi via internet fungerar som hjälp. Och metoden kan med fördel användas som del av behandling i primärvården.

  Läs mer...

 • Motiverande samtal plockar även fram kollegers drivkraft

  2015-10-05 Nina NabblitenWEBB

  Nina Nabb, gruppchef på Rehab Nordost i Täby, har nyligen gått MI-ambassadörsutbildning. Nu använder hon Motiverande samtal, MI, som arbetsverktyg i samtal med patienter och personal.
  – Jag har börjat lägga mina färdiga lösningar åt sidan och börjat lyssna, säger hon.

  Läs mer...

 • Visa fler nyheter