Ki SLL loggor

SÖK

E-LÄRANDE

 

Nyheter

 • Premiär för Akademiska vårdcentralers publika sajt!

  2014-12-12 AVC

  I dag lanserar Akademiska vårdcentralers nätverk en ny extern hemsida. Nätverket knyter samman utbildning och forskning med kliniskt arbete på olika enheter i primärvården med syfte att få en primärvård i frontlinjen. Till sajten >>

  Läs mer...

 • PRESS: I hemvården känner sig både vårdare och svårt sjuka utsatta

  2014-12-12 LenaSwedberg

  Allt fler svårt sjuka i behov av avancerad vård och teknik, får det i hemmet. Men över 80 procent av deras kommunalt eller privat anställda vårdare saknar formell vårdutbildning, samt upplever brister i stödet från chefer och sjukvård. Vårdarna försöker lösa det genom att själva koordinera arbetet och lära av varandra på plats. Patienterna i sin tur instruerar oerfarna vårdare. Det visar en ny doktorsavhandling från Karolinska Institutet.

  Läs mer...

 • PRESS: Tufft för handledande distriktssköterskor – studenterna ändå nöjda!

  2014-11-26 Elisabet BosLiten

  Distriktssköterskor tycker det är stimulerande att handleda sjuksköterskestudenter. Men många upplever brist på tid och stöd samt att uppdraget oklart. Detta verkar inte påverka studenternas upplevelse  – de är nöjda med handledarna och ser dem som förebilder för yrket. Det visar en ny doktorsavhandling från Karolinska Institutet.

  Läs mer...

 • Leila - ny bloggare snart på plats i Indien

  2014-11-21 IndienLiten

  ST-läkaren Leila Tamaddon från Liljeholmens vårdcentral är på väg för att tjänstgöra på Trivandrum Medical College Hospital i Kerala, i södra Indien. Hon ska blogga om sina upplevelser.
  – Det ska bli intressant att få dela med sig av erfarenheterna, säger Leila Tamaddon. BLOGGEN

  Läs mer...

 • Två blir en – ny organisation lyfter primärvården

  2014-11-13 FotmedSkakLiten

  Den 1 januari går Centrum för allmänmedicin och de åtta akademiska vårdcentralerna samman i Akademiskt primärvårdcentrum – ett centrum med starkt fäste i primärvården.

  Läs mer...

 • Miljoner till primärvårdsforskning

  2014-11-13 Forskningsmedel2014

  Sex CeFAM-anknutna projekt har fått 3,4 miljoner kronor för forskning. Projekten spänner över områden som ryggvärk hos äldre kvinnor med osteoporos, metod för att hjälpa våldtagna kvinnor, undernäring i basal palliativ hemsjukvård, virtuell patientmodell och studenters lärande.

  Läs mer...

 • Visa fler nyheter