SÖK

E-LÄRANDE

 

Nyheter

 • Uppdatera dig om kognitiv svikt och demensriktlinjer

  2015-08-27

  Klocktest, MMSE-SR, tolkning av resultat och hur anpassas nationella riktlinjer lokalt? Det är något av vad du kan få veta mer om i två nya boka-vi-kommer-seminarier. På plats du själv önskar, kostnadsfritt. Kontakta oss i demensteamet så berättar vi mer.

  Läs mer...

 • Ny metod kan hjälpa KOL-patienter bli rökfria

  2015-06-18 LenaLundhAPC

  KOL drabbar nästan uteslutande rökare. Trots att många som fått sin diagnos vill fimpa för gott, är det få som klarar det. En avhandling från Karolinska Institutet visar att 14 frågor kan vara en god hjälp för att identifiera hinder, ingjuta hopp och ge bättre individanpassat stöd. 

  Läs mer...

 • AVC och Shanghai knyter kunskapsband!

  2015-06-19 KErstiAPC

  Jakobsbergs, Hässelby/Akalla och Gustavsbegs akademiska vårdcentraler, AVC, har slutit samförståndsavtal med Shanghais hälso- och sjukvård. De ligger som grund för nytt samarbete kring organisation, utbildningsfrågor, praktik och forskning i primärvården.

  Läs mer...

 • Prisad forskare tipsar om konsten att lyckas med sin artikel

  2015-06-19 NickAPC

  Höstens öppna forskningseftermiddagar bjuder på flera nyheter. En är English Conversation Course – ett fint tillfälle att träna sin engelska. Det blir också fler externa föreläsare, bland andra den internationellt ansedda och prisade forskaren Nick Talley. Den 2 september ger han tips om hur man lyckas få en artikel publicerad.

  Läs mer...

 • Körkort i spirometri ger bättre koll på lungfunktion

  2015-06-18 UllaoCyntiaAPC

  – Det är viktigt att hålla sina kunskaper uppdaterade och att öppna sitt sinne för nya intryck. Annars är risken att man gör som man alltid gjort. Det menar Ulla Johannisson och Cynthia Gaudio som båda har gått kursen Nationellt Spirometrikörkort.

  Läs mer...

 • Utveckla diabetesteam - ny poängutbildning på webben!

  2015-05-29 BättremedTEAM

  Att arbeta med diabetesteam har visat sig vara ett effektivt sätt att förbättra behandlingen för patienter med typ 2-diabetes. Via webb och två träffar har du nu möjlighet att fördjupa dig om behandling, riktlinjer och hur man startar en diabetesmottagning på din arbetsplats!

  Läs mer...

 • Visa fler nyheter