Globalmedicin

Genom ett samarbete med Sida har Akademiskt primärvårdcentrum kunnat erbjuda ST-läkare del av sin tjänstgöring i Indien, Uganda eller Tanzania. På grund av sparkrav för SIDA läggs satsningen på is under 2015. Sidas förhoppning är att kunna återuppta stödet nästa år. Vi välkomnar därför fortfarande intresseanmälningar och hör av oss om finansiering finns. Du kan även följa flera ST-läkares arbete, vardag och äventyr i bloggen strax intill, och ta del av spännande månadsrapporter.

 

GlobalmedicinFRONTwebb

I en globaliserad värld med internationellt samarbete och ökad migration ställs nya krav på hälso- och sjukvården. I syfte att bredda kunskap och förtrogenhet med stora och viktiga sjukdomar som tuberkulos, malaria, HIV samt öka förståelsen och intresset för internationellt arbete finns nu möjlighet att under tre månader praktisera i ett låginkomstland som del i specialisttjänstgöringen.

Tjänstgöringens innehåll:

• Förberedelsedagar på Sida i Stockholm (obligatorisk). Denna kurs är gratis.
• Barnmedicin i öppen och sluten vård 4-6 veckor.
• Invärtes – infektionsmedicin 4-6 veckor.
• Gynekologi/obstetrik 2-4 veckor.

Arbetsveckan är 38-42 timmar. Resebidrag och försäkring betalas med medel från Sida.

Sida (Swedish International Development Authority) stöder detta projekt i syfte att bredda det svenska intresset för internationellt hälsoarbete.


Är du intresserad?
Kontakta studierektor Åsa Leufvén, asa.leufven@ki.se

ÅSAny
VIKTIGA DOKUMENT:

Allmänna villkor

Intresseanmälan

Blogg bild Spalt Höger

BLOGG: Följ med till Indien och Tanzania

Här bloggar Elin Axelsson, Ylva Karlsson och Athanasios Kontaris från sina ST-tjänstgöringar i Indien och Tanzania. Följ deras arbete, vardag och äventyr. BLOGGEN »
           

Ylva2BLOGG

"Jag hoppas få nya perspektiv"

I juli går färden till Tanzania. På väg ut till en verklighet där myggnät och kondomer räddar liv och med otaliga vaccinationer i armarna, har ST-läkaren Ylva Karlsson många förväntansfulla fjärilar i magen. I tre månader ska hon askultera på Muhimbili National hospital i Dar es Salaam. LÄS MER »

 

RapportGlobal2

Målande rapporter

Här finns månadsrapporter samlade där ST-läkare beskriver sina erfarenheter och reflektioner från sitt kliniska arbete i utlandet. LADDA NER »